Scrisoare de dragoste – Mihail Drumeș

Îmi plac zilele de iarnă în care stai la căldură și faci fix ce ai chef. Uite, mie de exemplu îmi place mult să citesc, așa că da, decembrie e una din lunile în care vreau să profit cât mai mult de citit. Cartea care am terminat-o recent este Scrisoarea de dragoste a lui Drumeș. N-am știut la ce să mă aștept, însă iată de ce pot spune acum despre ea:

Personajele complexe – la ele acasă

Dacă vă așteptați la un roman superficial și siropos vă spun din capul locului că nu e! Scrisoare de dragoste are personaje complexe, cu trăiri puternice. Oamenii din această carte sunt cât de poate de reali, de vii, iar întreaga acțiune e clădită pe deciziile luate de acestea și pe experiențele lor.

România iterbelică – un adevărat regal

Personajele de care vorbeam mai sus își desfășoară activitatea în perioada interbelică – e e genial să descoperi o Românie creionată după valori, principii și respect. Mai mult,  romanul fiind publicat în 1938, dialogul e rupt din perioada amintită mai sus- ceea ce nu ajută să cuprindem cu ochii minții acest tablou frumos.

Roman actual de 80 de ani

Sunt aproape 80 de ani de la publicarea acestui roman și totuși parcurgându-l mi-am dat seama cât e de actual. Unele aspecte descrise, în special cele din peisajul politic, sunt ziduri de care ne lovim și azi.

DSC_0141.JPG
Recomand această carte – e mai mult decât o simplă lectură!

Share: