Privind spre viitor – să planificăm noul an cu stil

Profităm de începuturi pentru a face planuri, a visa și a ne stabili noi obiective. Intrați deja în noul an de câteva zile, cred că-i un moment oportun să privim spre viitor și să-l conturăm (nivelul de granularitate depinde de fiecare, dar promit că niște obiective SMART trasate n-au cum să strice și nici să încurce).

Privind spre viitor – obiective pentru 2020

După ce am făcut două retrospective ale anului 2019 (una legată de activități și provocări și cealaltă a locurilor pe care le-am vizitat), mi-am făcut o listă cu obiective pentru noul an. Iată mai jos sumarul acestora, într-o ordine aleatoare. În 2020 mă voi axa pe următoarele:

  • Grija față de mine, atât de corp, cât și de minte (yoga, analize de rutină, citit zilnic, scris, retrospective)
  • Grija pentru cei din jur (petrecut timp de calitate cu familia și prieteni vechi și noi!)
  • Călătorii – cât de multe (planul e să ajungem pe un nou continent)
  • Psihologie – acumularea de noi cunoștințe și trecerea cu brio a examenelor
  • Project Management – implicarea în noi proiecte care să aducă provocări; depășirea lor și învățarea din acestea.
  • Sesiuni de training – sesiuni pentru studenți si consultanță pentru companii (lansarea a doua noi programe cu Epiphany Training Solutions)
  • Content Creation – continuarea realizării conținutului de calitate pentru comunitatea Lifestyle de poveste (blog, facebook și instagram), alături de partneri vechi și noi. Îmi plus îmi doresc să fac un curs de storytelling și unul de copywriting.

Odată trasate aceste obiective, e timpul să le sparg în activități mai mici, pentru a mă asigura că nu par atât de dificil de realizat și pentru a asigura progresul. Da, o agendele în format fizic îmi vin în ajutor – și am spus asta la plural pentru că momentan folosesc două. Una nedatată, în care îmi adun gândurile și pun ideile așa cum vin ele. Și mai am una, primită în urmă cu câteva luni, în care structurez și planific. Vă arăt și vouă despre ce e vorba!

planificator pentru viitor

Privind spre viitor – Agenda Plan in style

Am început să folosesc agenda Plan your days in style la finalul lunii octombrie. Nu v-am spus atunci mai multe despre ea pentru că mi-am dorit să văd ce efecte aduce folosirea ei. Iată-mă câteva luni mai târziu, în postura de a recomanda agenda pentru a organiza și planifica frumos activitățile fiecărei zile și implicit ale noului an.

Ce aduce nou această agendă?

Pe lângă hârtia de calitate, culorile și fonturile frumoase folosite (care da, pot fi regăsite la multe agende), aceasta vine la pachet cu câteva lucruri întâlnite foarte rar sau deloc, cu care m-am identificat, pe care le-am găsit utile și care cred că sunt game changers!

  • Declarație personală. Prima pagină e despre tine și anunță că întreaga agendă îți aparține, la fel cum îți aparțin activitățile pe care le vei face și rezultatele desprinse din acestea. Declarația e de fapt o invitație la autoreflecție și la stabilirea a 3 zone pe care vrei să le dezvolți. Las aici imaginea cu planurile mele (da, acestea sunt puse aici din octombrie 2019, dar le păstrez și pentru 2020).
  • Scurt intro despre cum se folosește agenda – extrem de util, incluzând tips & tricks despre cum să scrii activitățile și cum să monitorizezi progresul sau să le marchezi ca fiind finalizate.
  • Provocare pentru 21 de zile! Cu reguli, un tracker pentru a urmări rezultatele și cu informații care te motivează să te ții de fiecare activitate în parte.
  • Informații utile despre managementul timpului, al stresului și multi-tasking. (Da, sunt aici tips & tricks despre dezvoltare personală – v-am spus că m-am identificat mult cu această agendă!)
  • Habit tracker – un loc unde să urmărim obieciurile pe care le avem (mai ales dacă vrem să introducem rutine noi și sănătoase în viața noastră, e un instrument extrem de util). E printre preferatele mele!
  • Planificator lunar – scopul e să punem aici activitățile pe care vrem să le realizăm în fiecare lună (obiectivele de mai sus le-am plasat aici într-o primă fază, urmând ca cu cât mă apropii de luna respectivă și am mai multă claritate să detaliez activitățile pe săptămâni/zile).
  • Planificator săptămânal – e wow din mai multe puncte de vedere! În primul rând are o matrice Eisenhower pentru managementul timpului, apoi un wish list împărțit în trei categorii (carieră, relații, personale – PRO TIP – aici vezi de fapt pe ce anume te axezi cel mai mult) și nu în ultimul rând un spațiu unde să faci retrospectiva săptămânii și să scrii ce ai învățat.
  • Planificator zilnic. Îmi place mult că nu este datat, așa că pot începe de unde vreau și pot să dau skip la unele săptămâni dacă sunt în vacanță (am făcut asta în noiembrie). În plus, te impulsionează să alegi o activitate care e prioritară pentru ziua respectivă – din nou, un mare plus pe care l-am observat, pentru că te obligă să-ți prioritizezi cea mai importantă activitate a zilei și să o pui în practică.

Recunosc, folosesc în fiecare zi această agendă și mă ajută mult la prioritizarea activităților și la îndeplinirea sarcinilor cu adevărat importante. Dacă și tu ești o persoană pentru care dezvoltarea personală e importantă și vrei să-ți monitorizezi progresele zi de zi, această agendă îți vine în ajutor. P.S. O găsești pe site-ul Lady Cozac!

Tu ți-ai făcut planurile pentru noul an? Ce obiective frumoase ai?

Share: