Zilele trecute m-am apucat de noua carte a lui Dan Brown – Origini – adevăru-i că așteptam cu sufletul la gură să văd în ce direcție se îndreaptă acest roman. Am auzit fel și fel de speculații: că-i cea mai bună carte a lui Brown, că oferă o perspectivă interesantă la două întrebări importante la ce încercăm dintotdeauna să răspundem, etc.

Cartea începe simplu, cu un citat a lui Joseph Campbell ”Trebui să fim dispuși să renunțăm la viața pe care ne-am planificat-o, pentru a o putea trăi pe cea care ne așteaptă.” Adevăru-i că acum, după ce am parcurs pagină cu pagină romanul, aceste cuvinte sumarizează extrem de bine întreaga experiență oferită de Origini.

Pe lângă răspunsurile geniale la întrebările De unde venim? și Încotro ne îndreptăm?, Brown îi aduce un omagiu frumos lui Gaudi, punând la loc de cinste opera sa care se află peste tot prin Barcelona.

Da, e ficțiune. Da, e același profesor Langdon din toate cărțile lui Brown unul dintre personajele principale. Da, este extrem de captivantă și te face să-ți pui o mulțime de întrebări. Și da, este foarte pertinentă în contextul actual – aștept să văd cum evoluează lucrurile în următorii 10-20 de ani pentru a vedea cât la sută din această ficțiune se adeverește – șanse sunt extrem de mari.

Vă recomand Brown – i-am citit toate cărțile; nu știu dacă am una preferată, dar cu siguranță Origini este o carte ce merită parcursă!

Aștept părerile voastre,
M.Origini - Dan Brown - Madalina Pintea Blog recenzie

Share: