Cum ar fi dacă de fiecare dată când întâlnim pe cineva pentru prima dată, am considera că suntem parte dintr-un întreg? Din același întreg.
Și asta indiferent de culoarea pielii, țara din care venim, pe cine iubim, religia pe care alegem să o practicăm sau lipsa acesteia.
Despre diferențe care ne unesc vreau să vă vorbesc azi.

Când am aflat pentru prima dată că @momondo a lansat un scurt film intitulat The World Piece, recunosc că n-am știut la ce să mă aștept. Așa că l-am vizionat. Și am rămas fără cuvinte preț de câteva momente. De fapt, nu știu exact cât timp a trecut.

Ideea e simplă: 61 de persoane de pe tot mapamondul aleg să ne spună o poveste. Fiecare corp e o filă distinctă și o parte la fel de importantă din întreg. Fiecare își înfruntă o mulțime de temeri în acest parcurs. Și se eliberează de ele în fața unor străini – aparent. Dar de fapt pe parcursul acestor dezvăluiri își dau seama cât de asemănători sunt. Unii de alții, ei de noi și noi de cei din jurul nostru.

Sunt multe lucruri care ne leagă, mult mai multe decât cele care ne despart. Aceasta-i ideea simplă pe care vrea să o transmită momondo și să ne inspire să ne deschidem sufletul când facem călătorii. Să pășim în locuri noi fără prejudecăți, așa cum ar merge un copil să se joace cu alți copii. Ei nu stau să vorbească despre ce culoare au, ce religie practică sau pe cine iubesc – ei doar își împart jucăriile și timpul.

Cred cu tărie că orice călătorie înseamnă bucurie. Și că paote fi o lecție frumoasă de toleranță. Iar și iar și iar. Singura condiție e să ne dorim să primim astfel de lecții.

Aștept să-mi spui ce părere ai despre mesajul transmis de acest filmuleț. Cu ce gând vei porni în următoarea ta călătorie?

Articol scris pentru campania #owtravelers. #admomondo #imaworldpiece

Share: