Dacă-i decembrie, bineînțeles că vorbim și despre cadouri, Crăciun și amintiri faine petrecute lângă cei dragi. Despre asta e vorba și de data asta și propun să facem împreună necesarul pentru finalul acestei luni magice și să-l presărăm cu povești.
Înainte de a începe, dă te rog play acestei melodii și intră în spiritul nostalgic al Crăciunului.

În ultimii ani am început să gonim din ce în ce mai mult după lucruri care să ne aducă fericirea în preajma sărbătorilor. Podoabe de brad impresionante. Ținute sclipitoare. Mâncăruri rafinate. Cadouri scumpe. E o listă lungă, dar nu ne oprim asupra ei.

La polul opus, se află Crăciunul (da, momentul acela din an ce merită scris cu majusculă). Podoabele brazilor Crăciunului (cel de atunci) erau ghirlande lipite verigă cu verigă, făcute din hârtie colorată și nuci înfășurate în staniol, pe care-l adunam de-a lungul anului.
Ținutele Crăciunului erau un pulover gros, de multe ori croșetat cu mare drag de mama, un fular și o căciulă care să completeze povestea. Restul erau din anul trecut.
Mâncarea Crăciunului erau sarmalele și prăjitura cu foi cu miere făcută de bunica sau de mama.
Cadourile pe care ni le aducea Crăciunul erau portocale și banane, câteva bomboane (sau o acadea în formă de bastonaș, împletită cu alb și roșu, dacă am fost cuminți tare) și poate o pereche de ghete sau o carte.

Era goană și atunci – după Crăciun, goneam cu toții pe dealuri să construim oameni de zăpadă și ne dăm cu săniile. Așa că în amintirea goanei de atunci, găsești mai jos necesarul pentru Crăciunul din acest an.

Crăciun

Necesar Crăciun 2019

  • Cumpătare. În gânduri, în vorbe și în achiziții. Îmi doresc să ne întrebăm zilele ce vin: oare chiar îmi doresc să spun asta (mai ales când suntem irascibili sau supărați) sau oare chiar am nevoie de asta în momentul în care sunt într-un magazin și vreau să cumpăr ceva (sau pe un site).
  • Îngăduință/Blândețe. Perioada ce vine poate să aducă agitație pentru că ne dorim ca totul să fie perfect. Așa că de fiecare dată când ne aflăm în fața unei situații copleșitoare, să încercăm să ne punem în locul celuilalt. Și nu oricum, ci cu blândețe.
  • Prezență. Ceea ce contează cu adevărat cu momentele pe care le petrecem lângă cei dragi – pe acestea ni le amintim cu mare drag mai târziu. Așa că în loc să căutăm cadoul perfect, hai să fim prezenți! Putem să dăruim câte o acadea întregii familii și să petrecem ajunul și ziua de Crăciun împreună! Se vor bucura mai mult decât dacă vom trimite un cadou scump, pe care să-l despacheteze singuri.

Nu mai lungim lista – rămânem la trei aspecte simple care să ne îndulcească luna decembrie – cumpătare, blândețe, prezență – și care să ne aducă un Crăciun de poveste!

Cum arată necesarul tău pentru Crăciun?

Share: