MUDRA și Kama Festival – discuție cu Cătălina Păun

Continuăm seria interviurilor, iar azi vă propun să o cunoaștem pe Cătălina Păun, președinte și brand manager MUDRA și organizator Kama Festival. Despre activitatea ei și despre al său lifestyle de poveste ne va spune chiar ea, prin intermediul răspunsurilor date. Însă până atunci, să facem o scurtă introducere.

Cătălina e din Brașov de loc, însă în urmă cu 10 ani s-a îndrăgostit iremediabil de Cluj-Napoca și s-a mutat aici. E sufletul campaniilor de marketing ale unei companii de IT, practică yoga de 10 ani, iar de 2 ani a început să și predea. Îi place orice muncă implică creativitatea (de unde și marketingul), yoga, scrisul și călătoriile.

Pasiunile ei sunt parte din ceea ce face în fiecare zi, yoga fiind reflectată în tot ce face, atât ca atitudine față de viață, mod de a gestiona situațiile și bineînțeles ca activitate. Practică yoga zilnic, iar de când se ocupă de MUDRA, este și munca sa. Iar calatoriile le vede ca fiind toppingul vieții, aducându-i inspirație, idei, relaxare și multă experiență.

Care e povestea din spatele MUDRA?

Cătălina: Organizația MUDRA a lua naștere propriu zis în martie 2019, însă proiectul îl aveam în minte de ceva timp. Ideea de bază este o aspirație foarte profundă de a aduce valorile tradiționale yoga aproape de oameni. Orientul are o cultură spirituală extraordinară și plină de înțelepciune, din care din păcate Occidentul a preluat foarte puțin. Yoga a devenit pentru majoritatea occidentalilor o simplă activitate sportivă, care ne ajută să fim flexibili și în formă, neglijând complet valoarea spirituală pe care aceasta o are.

MUDRA este în prezent formată din opt oameni frumoși și cu mult entuziasm, care sunt foarte buni profesioniști în domeniile lor de activitate din viața de zi cu zi și sunt pasionati de yoga. Împreună, organizăm workshopuri, suntem prezenți la evenimente și ne dorim să creștem o comunitate în Cluj în jurul valorilor pe care le promovăm.

Ne dorim ca MUDRA să promoveze yoga tradițională împreună cu toate beneficiile ei, atât fizice, cât și emoționale, mentale, energetice și spirituale, and make it cool among us. Tocmai din acest motiv, valorile după care ne ghidăm sunt: o viață echilibrată și conștientă, sănătoasă, fericită și autentică.

MUDRA
Logoul organizației MUDRA

Evenimente organizate de MUDRA

Cătălina: Avem până în prezent o serie de activități, însă mai urmează surprize în viitor. Iată ce am desfășurat până acum și ce pregătim în continuare.

Morning yoga. Până acum am participat cu acest concept de yoga la diverse festivaluri (Zen Fest, Smida Jazz Festival) și am observat că oamenii sunt foarte deschiși și curioși.

Tantra open talks. O dată pe luna, la Samsara Teahouse, invităm oamenii la un ceai și o discuție deschisă despre tantra. Ideea acestui eveniment ne-a venit în momentul în care am realizat că oamenii înca nu știu cu adevărat ce înseamnă tantra și că există încă prejudecăți cu privire la acest subiect, deseori fiind asociat cu sexualitatea, sau chiar cu pornografia. Prin acest concept nou pe care-l aducem în Cluj, inițiem o discuție liberă în care oamenii pot pune întrebări. Abordăm astfel tantra într-un mod relaxat și credem că este cea mai bună modalitate de a schimba mentalitatea în direcția reală vis-a-vis de acest subiect.

Kama Festival. Primul festival de Tantra din România.

Ce-i musai să știm despre Kama Festival?

Cătălina: Primul festival de Tantra din România, Kama Festival va avea loc în perioada 16-17 noiembrie în Cluj-Napoca, la Casa Tranzit. Ne adresăm persoanelor de orice vârstă (peste 18 ani), interesați de spiritualitate, dezvoltare personală, îmbunătățirea relației de cuplu și yoga.

Activitățile și programul festivalului au fost concepute pentru a acoperi o arie largă de preferințe. Vor fi câte două sau trei activitati în paralel, fiecare participant având posibilitatea sa aleagă dintre acestea.

Sunt programate două conferințe pe zi, 4-5 workshopuri și o sesiune de tango oferită de Compania de Tango Cluj. Sambată seara, cei de la Ecstatic Dance Cluj vor oferi un ecstatic dance party, iar duminică va fi și o proiecție de film inițiatic. Samsara foodhouse asigură prânzul cu mancare vegetariană.

Zona de chillout lounge va fi o zona cu ceaiuri și muzică. În plus, pregătim o bibliotecă tantrică, unde se vor putea găsi cărți spirituale ce pot fi citite în momentele de pauză din cele doua zile de festival.

Povestea din spatele Kama Festival

Cătălina: Am inceput organizarea festivalului în februarie anul acesta. Cea mai mare provocare a fost bineînțeles, ca în orice proiect nou, finanțarea. Fiind un concept inedit, ușor tabu, abordarea partenerilor a fost o provocare pentru noi. Am avut nevoie nevoie de un gram de curaj și unul de nebunie.

Un alt challenge a fost tema festivalului, tantra, cum ți-am spus și mai devreme, fiind încă percepută greșit. Necunoscutul este de multe ori pentru oameni înspăimântător, iar modul în care comunici este foarte important. Noi am simțit responsabilitatea pe care o avem de transmite mesajul corect și deschis.

A treia provocare a ținut cred și de formarea echipei în sine, de a învăța să lucrăm împreună, să ne sacrificăm uneori timpul și somnul pentru ca acest festival să iasă foarte bine. Însa ce ne-a ajutat cel mai mult a fost și este faptul că suntem prieteni și că am urmărit mereu să stick together, să ne punem împreună experiența și creativitatea și să învățam unii de la alții.

Ultima sută de metri a pregătirii festivalului este de o intensitate maximă, telefoane care sună încontinuu și multe decizii de luat. Începand cu luna septembrie se pot achiziționa bilete. Acum ne preătim pentru a crea un spațiu cât mai frumos și confortabil pentru participanți. Pictăm paleți, coasem perne, realizăm decoruri și așa mai departe. Este chiar distractiv acest proces și ne bucurăm din plin de el!

Să vă așteptați la multe revelații, oameni extraordinari, o atmosferă relaxantă și împlinitoare, mâncare bună și mulți prieteni. Detalii despre festival găsiți pe pagina de facebook Kama festival, unde postăm zilnic noutăți despre activități și speakeri, dar și concursuri. Suntem prezenți și pe instagram @kamafestival și bineînțeles că avem și un site de unde se pot achiziționa și bilete pentru acest eveniment.

Perspective de viitor pentru MUDRA

Cătălina: Vom continua cu Tantra Open Talks, cu Couple Yoga și vom introduce un nou concept de Meditație (însă nu zicem mai multe acum).  Ne dorim ca acest festival să aiba și ediția a doua, și a treia, si a patra și tot așa. De asemenea avem în plan să organizăm o serie de yoga retreats pe care le vom anunța pe pagina de facebook MUDRA.

În loc de încheiere, aș vrea să adaug că Tantra yoga este o cale spirituală, un mod de a trăi care integrează absolut toate aspectele vieții noastre și le folosește pentru evoluția noastră. Tantra susține faptul că nu poate exista o evoluție reală a ființei umane dacă anumite planuri nu sunt și ele armonioase și nu evoluează odată cu noi. În asta stă valoarea și puterea tradiției tantrice și sper să o (re)descoperiți alături de noi în cadrul Kama Festival sau a celorlalte evenimente organizate de MUDRA.

Share: