Masa de Crăciun – pregătiri, pregătiri, pregătiri!

Că vine Crăciunul cred că simțim cu toții. Dar cum ne pregătim pentru această sărbătoare? Azi despre asta vreau să vă spun și despre masa de Crăciun!

Crăciunul în familie

Dacă mă întrebi care-i sărbătoarea mea preferată, am să-ți spun Crăciunul fără să stau pe gânduri. La fel aș răspunde și dacă m-ai întreba de tradiții: tot cele de Crăciun ocupă prima treaptă a podimului la capitolul preferințe. De ce? Pentru că se traduce în primul rând în timp petrecut cu cei dragi. Apoi, e o sărbătoare a bucuriei, în preajma căreia oamenii se străduiesc (și de cele mai multe ori și reușesc) să devină mai buni. Ne vizităm unii pe alții. Cântăm și colindăm. Ne bucurăm, și parcă facem asta mai cu viață! Apoi ne facem cadouri și e efectiv minunat să fezi fericirea pe chipurile celor dragi. Bine, aș puteam s-o țin mult și bine cu pledoaria pentru Crăcin, dar ai prins ideea!

Masa de Crăciun

În perioada asta agitată și faină, un loc special îl ocupă masa de Crăciun. Nu bucatele ce se așează pe ea, deși joacă un rol important și ele – în special în cultura poporului nostru. Când spun masa de Crăciun mă refer efectiv la locul din bucătărie sau sufragerie în jurul căruia se reunește familia. Mie-mi plac tare mult să o pregătesc!

În fiecare an păstrez pe masa de Crăciun obiecte sau aranjamente din anii trecuți de care m-am îndrăgostit, dar pe lângă asta iubesc să încerc ceva nou de fiecare dată. Îmi place să surprind oaspeții! 🙂 Că-s șervețele, veselă sau aranjamente – să fie ceva nou și în tema sărbătorilor.

Anul acesta aș adăuga pe masa de Crăciun un sfeșnic – îmi doresc demult unul și o etajeră pentru prăjituri. De obicei sunt multe sortimente la noi în familie, toate făcute în casă și tare-mi place să aibă loc, dar să nici nu încarc masa. Uite aici alegerile mele.

Articolele de mai sus sunt de pe favi.ro. Acolo au o gamă largă de chestii faine: de la decorațiuni și dei de cadouri de Crăciun, până la mobilier și fel și fel de obiecte decorative sau necesare în diverse încăperi din casă.

Tu ce planuri ai pentru masa de Crăciun?

Share: