Top 5 seriale pe care să le vizionezi toamna aceasta

Că îmi place să citesc, asta probabil știi deja. Dar sunt perioade când prefer să descopăr povești urmărind viziunea altora de a le relata. Și aici mă refer la filme și seriale. Am tot văzut seriale încă din facultate (da, știu – comparativ cu colegii mei, m-am apucat târziu de ele) și acum aș vrea să vă spun care sunt preferatele mele (până acum). Asta mai ales că a venit toamna, se lungesc serile, începem să stăm mai mult în casă sub pături pufoase. Ei bine, în aceste momente se potrivește de minune un serial. Sau în weekendurile în care decidem să avem un staycation (mini vacanță petrecută în casă). 🙂

5. Carries Diaries

Ai văzut Sex and the City, filmele? Ei bine, acest serial ne arată în cele două sezoane ale sale viața lui Carrie (protagoniste din filmul amintit).
Apărut în 2013 și 2014, e un film cu tineri în care drama și comedia sunt la ele acasă. Ambele sezoane au câte 13 episoade și e un serial cât se poate de ușor de urmărit.

Mi-a plăcut pentru că l-am descoperit întâmplător, nu văzusem filmele Sex and the City înainte (I know!) și erau simpatice personajele principale. Mai târziu am citit și cărțile (le-am găsit tot așa întâmplător, într-o librărie din Ravenna) și nu m-au dezamagit!

4. The Worst Witch

Lumea vrăjitorilor am descoperit-o odată cu Harry Potter. Și da, nimeni nu o va întrece în ochii mei, dar asta nu înseamnă că îmi displace să urmăresc și alt conținut din aceeași zonă. The Worst Witch a fost descoperit pe Netflix – i-am dat o șansă și așa am ajuns să văd toate cele 3 sezoane.
Serialul a început să fie ecranizat în 2017 și fiecare sezon are 13 episoade.

Ce mi-a plăcut la acest serial e optimismul că orice poate fi implementat sau rezolvat – într-un fel sau altul. Chiar și o persoană obișnuită poate ajunge vrăjitoare – chiar dacă ajunge să fie the worst witch.

3. NCIS Los Angeles

Naval Criminal Investigation Service LA – de la asta vine NCIS și e serialul cu care am fost cea mai consecventă. Cred că am văzut primul episod prin 2012 (chit că seria apăruse din 2009) și de atunci o urmăresc și abia aștept noile episoade. Are 10 sezoane a câte 24 de episoade fiecare și în cadrul acestora se soluționează infracțiuni care au legătură cu serviciul naval din Statele Unite.

Îmi place cum se pun cap la cap toate informațiile pentru a soluționa situațiile ce apar de la un episod la altul. În plus, totul e presărat cu umor – so even better.
A fost anunțat și sezonul 11, așa că abia aștept să văd continuarea pentru că tare-mi plac personajele de aici.

2. La casa de papel

Money heist, cred că e serialul cel mai popular din acest an (2019). Apărut în 2017 în Spania, în prezent are 3 sezoane disponibile pe Netflix (în total 22 de episoade).
Despre ce e vorba? Despre două jafuri care se petrec în Spania (la Monetărie și la Banca Națională) care sunt prezentate în detaliu. E o dramă care te ține cu sufletul la gură și te face să vrei să vezi și următorul episod (fără a putea anticipa cu ușurință ce se va întâmpla).

Mi-a plăcut conceptul serialului, care-i un mix între momente din prezent și trecut și faptul că e narat de unul dintre personaje la persoana I.
P.S. Filmările la sezonul IV au fost finalizate în august 2019.

1. Da Vinci’s Demons

De când l-am văzut mi-am zis că e un serial care va fi tare greu de egalat. Până acum n-a reușit niciunul să-l detroneze. Serialul ne arată primii ani ai lui Leonardo da Vinci, împreună cu contextul istoric de atunci. Așadar, apar aici personaje precum: familia Medici (Lorenzo de Medici), Papa Sixtus al IV-lea, Andreea Verrocchio sau Lucrezia Donati. De asemenea, în serial vedem invenții ale lui Da Vinci, precum și stilul de viață, relațiile de curte și sistemul politic al vremii.

Așa că atunci când e să recomand doar un serial, acesta-mi vine în minte! Dacă totuși vrei să citești, nu te judec. Uite ce recomandări de carte am pentru tine!

Ce seriale ocupă topul favoritelor tale și ce plănuiești să urmărești în această toamnă?

Share: