Curățenie de primăvară eficientă – 7 trucuri!

Hai să spunem lucrurilor pe nume și să vorbim despre – curățenie! Da, că ne place sau nu, e un subiect (sau mai bine zis o realitate) ce face parte din viața noastră. Desigur, nu ne dorim să petrecem mult timp desfășurând-o, așa că ce e de făcut? Hai să vedem câteva trucuri ce ne pot veni în ajutor când vine vorba de o curățenie de primăvară ca la carte!

curățenie

De regulă, când zici primăvară, zici și curățenie. Și adevăru-i că pentru mulți chiar e cea mai complexă din timpul anului. Un studiu realizat de Institutul American de Curățenie (da, există așa ceva!), arată că oamenii pierd ~6 zile când fac curățenia de primăvară. Iar în condițiile în care suntem tot mai ocupați și avem din ce în ce mai puțin timp liber, 6 zile pot însemna foarte mult pentru oricare dintre noi.

Așadar, ce putem face pentru o curățenie ca la carte, dar care să ne ocupe cât mai puțin timp? Simplu. Respectăm câteva trucuri și curățenia va fi mai ușoară ca niciodată:

1. Curățenie via sistemul sus-jos / stânga-dreapta

Regula de bază a curățeniei generale este să începi treaba din partea de sus și să terminați cu podelele. De asemenea, pentru a te asigura că vei curăţa fiecare colțisor fără să freci de două ori aceeași suprafață, începe curățenia din partea stângă și terminați în dreapta. Pentru iubitorii de pardoseli (care vor ca acestea să reziste mult timp) sugerez soluţia cu PH neutru Asevi. Miroase genial a portocale.

2. Curățarea unei camere pe rând

Dacă te concentrezi pe o singură încăpere, vei fi mult mai eficient/ă. Creierul va considera că trebuie să se ocupe de un spațiu mai mic și va fi mai productiv. Pași mici pentru rezultate mari, nu-i așa?

3. Păstrarea ustensilelor într-un singur loc

Curățenia generală este un proces de durată. Dacă mai trebuie să îți și căutați fiecare produs și echipament prin casă, munca va fi îngreunată. De spor nici nu mai vorbim! Așadar păstrează într-un singur loc tot ce ai nevoie pentru curățenie și timpul de lucru va fi redus considerabil.

4. Agățarea perdelelor imediat după spălare

Un truc simplu și eficient este ca, după ce speli perdelele, să le atârni umede înapoi la locul lor. Rezultatul: nu vei mai pierde timp așteptând să se usuce sau călcându-le, acestea se vor îndrepta stând în poziție verticală.

5. Curățarea canapelelor și fotoliilor

Tapițeriile din casă pot da mari bătăi de cap mai ales când aspiratorul clasic nu mai face față. Nu trebuie să ne panicăm, există soluții. Și chiar deloc costisitoare. O banală rolă de scame ne poate salva. Canapelele și fotoliile vor arăta impecabil dacă le curăță astfel de scamele și firele de păr încăpățânate.

6. Alegerea produselor potrivite

Dacă vrei o curățenie generală eficientă, e nevoie de detergenți eficienți dar cu ingrediente suficient de delicate încât să nu afecteze suprafețele din locuință. Și pentru că țintim produse de tipul 2 în 1, adică să curețe și să dezinfecteze în același timp, putem alege produsele care să ne garanteze acest lucru. Încă o recomandare utilă: dacă vrem să scăpăm de petele de grăsime, putem apela cu încredere la Degresantul Asevi – le elimină complet și fără efort de pe aproape orice suprafață.

7. Ascultarea muzicii preferate

Foarte puțini oameni se bucură de procesul de curățenie în sine. Poate nu știai, însă, curățenia poate fi și distractivă dacă o însoțești de playlistul favorit. Câteva cântecele energice te vor face să țopăi ritmic prin casă. Un, dos, tres… și treaba e gata.

Acum nu ne rămâne decât să ne-apucăm de treabă! S-avem spor!

Care-i povestea ta și a curățeniei de primăvară și ce trucuri ai?

Share: