Recent mi-a ajuns în mână o carte de-a Ceceliei Ahren – The book of tomorrow. O aveam pe raft de ceva vreme, luată de pe amazon cu vreo 3 lire, transportul în UK fiind inclus în preț  (partea buna cu amazonul e ca gasesti carti in condiții impecabile la prețuri excelente).

Am ales-o pentru că-mi plac poveștile Ceciliei – are mereu ceva surprinzător (fictiv, dar suprinzător) în ele. Ca reper, cartea P.S. I love you este scrisă tot de ea (probabil știți fie cartea sau filmul, iar dacă nu, le recomand).

Cartea zilei de mâine (The book of tomorrow) este povestea unei adolescente, Tamara, care ajunge să-și descopere adevărata identitate într-un mod inedit, prin intermediul unui jurnal. Chiar dacă inițial pare a fi vorba despre o carte cu și pentru adolescenți, personajele conexe conturate de Cecilia, adulții din poveste, au personalități complexe. Până și Tamara se simte mai în vârstă (spoiler: și chiar este!) fapt ce conferă un mister până spre finalul lecturii.

Cecelia descrie amplu locurile unde are loc acțiunea, dar și trairile personajelor și face frecvent trimiteri la diverse aduceri aminte ale acestora. Personal, sunt mai mult atrasă de firul epic al întâmplărilor și de caracterul persoanjelor, motiv pentru care recunosc că am citit în diagonală descrierile faine ale diverselor locuri din Dublin.

All in all, it is a nice read (ținând cont că m-a ținut lipită de ea până când am terminat-o).
book of tomorrow

Share: