Aduceri aminte. Blogging între trecut și prezent.

29 noiembrie 2009. O elevă dintr-a X-a a liceului eminescian din urbea X. Provincie. Punctul vestic în care se agață harta în cui (dacă nu te deranjează s-o vezi puțin înclinată, desigur). Aduceri aminte. Azi e despre blogging și evoluția blogului madalinapintea de-a lungul anilor. Hai cu mine în această călătorie!

Aduceri aminte

Poate că e ironia sorții, dar așa se numea primul articol postat vreodată de mine în online, pe un blog: Aduceri aminte. Pe când eram a IX-a, auzisem de la un prieten din XII A despre blogging. Nu reușisem pe moment să-mi fac o idee ce este, dar suna nou, cool, tare, wow – ai prins ideea. Plus că XII A era clasa șmecheră de mate info. Apoi mi-a dat într-o zi pe mess (Yahoo! Messenger, că la el mă refer) un link către primul lui articol, ca să mă luminez. Mare lucru, mi-am zis, un site pe care scrii sau pui poze și pentru care nu plăteai. Am menționat că blogul colegului din XII A era cu .wordpress.com în coadă? 🙂

Și am lăsat-o moartă cu bloggingul. Știam despre el, dar el nu știa despre mine. Între timp însă, scriam – cu stiloul pe hârtie (nu râde, și acum scriu cu stiloul, inclusiv la birou) sau pe calculator, cel cu monitor cât o cutie de banane.  Versuri și proză scurtă. Cam asta era aria mea de expertiză. Doar că într-o zi, am simțit nevoia să ”scap” de anumite texte. Și pentru că n-am vrut să le șterg, că doar erau muncite,  mi-a venit ideea nemaiîntâlnită de a le publica. Așa că, într-o zi, m-a apucat pe mine căutatul pe Yahoo (că atunci nu prea căutai pe Google): how to start a blog? (cum te apuci de un blog?).

Și uite așa, într-un final de noiembrie s-a născut madalinapintea.wordpress.com pe care au apărut Aducerile aminte. Am recitit azi articolul după mulți ani. E altul stilul cu care scriam, dar e o parte din mine acolo.

Cu timpul, am experimentat fel și fel de înfățișări ale blogului. L-am iubit și urât deopotrivă. L-am  abandonat în repetate rânduri, niciodată definitiv însă. Și după sute de articole, pot spune că l-am îmbrățișat așa cum e; cu fiecare taină și rând al lui. Acum simt asta mai mult ca oricând!

Prima imagine asociată cu blogul – ever!

Următoarea destinație: prezentul

Călătoria în timp a ajuns la sfârșit, bine ai revenit în prezent! Azi blogul are un domeniu .ro, achiziționat relativ recent (în urmă cu mai puțin de un an). Motivul din spatele acestei schimbări? Simțeam că urmează o nouă etapă a evoluției mele în lumea online-ului și un domeniu propriu era un pas oarecum natural. (Da, poate am așteptat mult până să-l fac, dar important e rezultatul).

Care variantă a blogului o preferi? Cea a aducerilor aminte, sau cea de azi?

Articol scris pentru SuperBlog 2018.

Share: