A ta veșnic, Lara Jean – recenzie carte Jenny Han

Duminica trecută am intrat într-o librărie din centrul Clujului cu mențiunea că ”Doar mă uit”. Bineînțeles că n-a fost chiar așa. 🙂 Atunci când am văzut continuarea unor cărți pe care le citisem în urmă cu ceva timp, am știut că abstineța mea  aluat sfârșit. Mă refer la seria scrisă de Jenny Han. Cartea e A ta veșnic, Lara Jean.

Povestea-i prezintă pe Lara Jean și Peter, ambii în an terminal al liceului, și toate schimbările ce apar în viața lor în cursa spre facultate. De la viață personală, la alegeri și modul în care sunt influențate acestea, de la relații de familie, la lupte lăuntrice – toate sunt prezentate cu realism și umor. În plujs, așa cum ne-a obișnuit Jenny când vine vorba de această serie, nucleul cărții este o poveste de dragoste.

Thumbs up 👍

  • Cartea-i extrem de ușor de citit. Are un fir narativ pe care-l poți urmări fără să fie nevoie să reiei secvențe.
  • Povestea personajelor, pe care ajungi să le îndrăgești în primele două volume, continuă.
  • Face referiri la Harry Potter 🙂 Hey! Mie mi-a plăcut seria, nu degeaba am citit-o de mai multe ori.
  • Finalul e de tipul opera aperta și lasă mult loc de interpretat, respectiv imaginat.

Thumbs down 👎

  • Cartea e destul de liniară în firul narativ; se întâmpă mereu lucruri, dar n-are un conflict principal, wow – ca și celelalte dinaintea ei.
  • Din ideea de mai sus mi se pare și că finalul e abrupt și ușor forțat.
  • E ultima carte din serie, conform promisiunilor făcute de Jenny Han

P.S. Prima carte a seriei, Tuturor băieților pe care i-am iubit, a fost ecranizată, iar filmul cu același nume îl găsiți pe netflix. L-am văzut și eu și mi-am reamintit de carte. Bineînțeles că atunci când am citit-o îmi imaginam altfel personajele, însă filmu-i potrivit pentru o seară în care vrei un film și atât. Adică n-ai pretenții uriașe de la fimul respectiv.

Ai văzut filmul sau ai citit cărțile? Cum ți s-au părut?

Share: