În urmă cu ceva timp a fost un târg de carte în Cluj-Napoca. Bineînțeles că dacă e vorba de cărți, atunci trebuie să-fi fac și eu apariția într-un fel sau altul. Am mers, am studiat și am plecat acasă cu trei cărți, una din ele fiind o lucrare de-a lui (Agnes) Martin Lugand.

Cartea la care fac referire se numește: Îmi pare rău, sunt așteptată, iar mai jos am vă dau câteva detalii despre ea. Atâta doar că de această dată n-am să fac o recenzie clasică, ci am să vă spun ce am învățat sau mi-am reamintit parcurgând paginile ei (ca inside, nu m-am dezipit de carte o zi întreagă și am citit-o pe nerăsuflate!).

carte

1. Socotelile neîncheiate din trecut au darul să revină în prezent

E nevoie de curaj și determinare pentru a pune punct anumitor etape din viața noastră. În cazul în care evităm asta, cel puțin am putea să nu fim surprinși când aceste frânturi de trecut apar în prezentul nostru, dornice să fie încheiate.

2. O relație nu te împiedică să ai o carieră

Bineînțeles că și reversul medaliei se aplică. Știu, totul ține de alegeri și pare că dacă ne concentrăm asupra familiei, nu putem sa avem o carieră sau pe dos. În realitate, cele două sunt complementare și chiar dependente pentru ca nu putem să fim în formă maximă profesional fără să fim fericiți. Iar dacă ne axăm doar pe o relație, fără a mai face ceva în paralel, din nou vom ajunge în pragul nefericirii. Așa că merită din plin să dăm atenție atât relației cât și carierei.

3. Toate se întâmplă la momentul potrivit

Așa îmi spunea și mie mama mereu și Doamne câtă dreptate avea. Dragostea apare în viața noastră nu tocmai atunci când vrem, poate nici măcar atunci când avem cea mai mare nevoie de ea. În realitate dragostea apare când suntem pregătiți pentru ea (aia împărtășită, nu episoadele când ni se aprind călcâiele după cineva) .

Dacă ai citit și tu cartea, sau dacă vrei să o citeșți, lasă-mi impresiile tale după lectură!

Share: