Vrei să citești mai mult, dar nu ai timp?

Paradoxul de azi e că trăim deopotrivă în epoca vitezei și a lipsei de timp, o epocă a informației și a dezinformaților. Îți sunt cunoscute și ție una din mantrele: Am să citesc când o să am timp sau Vreau să citesc mai mult, dar nu am timp? Mie da! le-am practicat o vreme, pînă când m-am oprit și mi-am făcut timp și pentru citit.

Așa că, ce-i de făcut să avem timp și pentru lectură? Dacă vrei să citești mai mult, iată câteva sugestii:

  • priorități – acordă cititului o prioritate mai mare decât are acum; fă măcar un pas mic (dacă-i pe locul 10, pune cititul pe 9, dacă-i pe locul 5, pune-l pe 4).
  • ia o carte cu tine .. oriunde! (în geantă, în ghiozdan, în bagaj) – fiecare petrecem x minute/ore făcând naveta (de acasă la școală, de la facultate acasă, de acasă la muncă, etc). Cum ar fi dacă ai citi în tot acest timp?
  • citește ce-și place – dacă-și plac romanele polițiste, citește romane polițiste; preferi ficțiunea? ficțiune să fie!; te dai în vânt după cărțile de dezvoltare personală? – mănâncă-le pe pâine! Citește ce îți pică în mână, atâta timp cât îi face plăcere – astfel vei fi motivat să continui și să finalizezi lectura.
  • folosește-te de tehnologie – dacă îți plac cărțile în format digital, păstrează o copie a cărții pe care o citești pe laptop, pe telefonul mobil, pe un stick și downloadează-ți inclusiv versiunea audio – șansele sunt mai mari să termini de citit cartea mai repede dacă folosești mai multe mijloace, în funcție de contextul în care te afli.

22 of the most beautiful libraries in Vogue.

Share: