The Storyteller’s Secrets – recenzie. Sau despre cum m-a ajutat această carte.

Știi cum e când citești o carte și absorbi fiecare cuvânt? Sau când recitești câte o frază ca să o interiorizezi și să o înțelegi mai profund? Sau când nu simți nevoia să citești rapid ca să treci mai repede la următoarea pagină?

Am fost reticentă când am văzut cartea aceasta în aeroportul din Dublin; recunosc că m-am gândit că e o altă carte tipic americană. Și totuși, ceva m-a făcut să o cumpăr. Poate pentru că simțeam presiunea unei prezentări ce urma să o livrez sau poate pentru că pur și simplu așa a fost să fie – oricum mă bucur că am adus-o acasă și că am ajuns să o descopăr.

Pagină după pagină, cartea asta vorbește despre oameni. Cum au pornit dintr-un loc, cum au ajuns în altul și ce rol a jucat povestea pentru fiecare (sau arta de a spune povești). Fie că-i vorba de oameni simpli sau persoane pe care le cunoaștem pe toții azi, există un punct comun la aceștia: pasiunea cu care își spun povestea! Și tot pagină după pagină ajungi să relaționezi cumva cu cei despre care citești; cu o parte te vei identifica mai mult, cu alții mai puțin – dar în esență vei descoperi și tu că e o carte cu și pentru oameni, pentru fiecare.

Înainte de prezentarea pe care o menționam mai devreme reușisem să parcurg doar câteva capitole; recunosc că aveam îndoieli – nu legate de conținut, ci legate de modul simplist și poate copilăresc în care am ales să-l prezint – și totuși, au fost acele câteva capitole care m-au convins că era abodarea potrivită. Și m-am dus și am ținut prezentarea; și a fost bine – nesperat de bine!

Am continuat apoi cu celelalte capitole și am apreciat fiecare oră petrecută în a descoperi această carte – mi-a dat o poftă nebună de a face lucrurile doar puțin altfel! Așa că poate părea doar o altă carte americană, da-i una al naibii de bună! Cu exemple relevante, simple și la îndemâna oricui. E o carte cu oameni și pentru oameni. Și sper să o citiți și să puneți în practică măcar una din ideile de acolo – sunt multe, diferite, cam cât să mulțumească o paletă largă de gusturi.

Madalina Pintea Blog - Storytelles secrets

Share: