Încotro Peter? Merg la oraș să mă fac project manager!

A fost odată un iepuraș pe nume Peter, care purta o jachetă albastră. Iar acesta este numai începutul!

Adevăru-i că Peter își dorea să ajungă Project Manager – ce mai atâta viață în sălbăticie? Era timpul pentru ceva cu adevărat palpitant: lumea oamenilor! Așa că își luă Peter al nostru inima în dinți și puse cap la cap un CV cu experiența de până acum: intern la ferma de morcovi, team lead echipă recoltare la ferma de morcovi și manager distribuție morcovi în ținutul iepurașilor din sudul pădurii. Era perfect – spera să facă o figură bună la primul interviu pentru poziția de project manager în lumea oamenilor care era stabilit pentru prima zi din săptămâna lui Peter: joi!

Miercuri își pregăti bagajul, ieși cu cei dinți la vedere pe ușă (zâmbind!) și o porni spre ținutul oamenilor. Pe drum se întâlni cu ursul, care după ce-i dădu binețe îl întrebase:

– Încotro Peter?
– Merg la oraș să mă fac project manager!
– Mergi să te angajezi la o fermă de morcovi?
– Nu ursule, n-auzi? Merg să mă fac project manager adevărat – nu mai lucrez eu la ferme de morcovi de azi înainte.
– Bine, bine, cum crezi – spuse ursul nedumerit – și … ești pregătit?
– Pregătit dară (v-am spus că Peter era Ardelean?) – am mâncat azi trifoi cu patru foi! Apoi o luă din loc, mândru de planul lui.

Ajuns în lumea oamenilor, departe de verdele pădurii, Peter se minuna de tot ce întâlnea în jur: clădiri înalte de sticlă în loc de copaci, mașini fel și fel, zgomot mult în locul trilurilor și oameni – mulți oameni grăbiți – da … acesta era locul perfect să devină project manager. Peter știa că oamenii obișnuiesc să se îmbrace, de aceea ceruse la modista pădurii, cucuveaua, să-i facă la comandă jacheta albastră ce o purta. Nu-și pusese în schimb nicicând problema că oamenii ar purta mai mult de atât. Ei bine, treaba lor, își spuse Peter în gând; până la urmă doar n-o fi atât de rău să fii diferit.

Joi dimineața era la sediul multinaționalei unde avea interviu; acolo a fost luat în primire de doi indivizi și l-au cuprins emoțiile, așa că a trecut cu vederea câteva detalii …
Interviul a decurs în felul următor: unul dintre cei doi intervievatori a luat cuvântul:

– Peter, ne-am uitat atent peste CV-ul tău și ne-a plăcut ce am găsit acolo; multă dedicare și pasiune. Acestea sunt două din valorile noastre ca și companie, motiv pentru care avem pentru tine o singură întrebare azi.
– Așa este, încuviință celălalt intervievator. Suntem curioși să aflăm de ce ai ales să te faci manager de proiect tocmai aici?

Peter a stat puțin pe gânduri – nu prea mult, să nu pară că nu știe să răspundă, dar suficient cât să se întrebe: mamă, pentru o singură întrebare m-au chemat până aici? De știam că era așa simplu îmi negociam direct salariul … Dar bineînțeles că nu a vociferat acestea. Și-a dres în schimb vocea și a dat răspunsul mult așteptat de cei doi intervievatori, care dintr-o dată începură să-i pară familiari.

– Am avut fel și fel de funcții în pădure și pe la ferma de morcovi și îmi plăcea ce făceam – știam că fac ceva util. Apoi într-o zi am dat peste un articol în gazeta animalelor despre oameni și ce activități de zi cu zi au ei. Și mi-a plăcut de unul în mod special care a zis că e project manager, că face management toată ziua și că lucrează cu oameni pe care îi manageruiește. Și atunci am zis că vreau și eu o funcție de asta, că sună bine și important! Să vedeți cum o să reacționeze toți cunoscuții când o să mă întorc în pădure și o să le spun că m-am făcut project manager, iar în timp ce spunea astea își ridică în sfârșit ochii și îi văzuse cu adevărat pe cei doi intervievatori: un leu și un urs.

 

Morala? (Nu, n-au avut la cină iepure nici ursul, nici leul!)

  • Nu fugi după funcții; caută să înțelegi ce îți place să faci și să faci acel lucru!
  • De ce fugi de aia nu scapi se zice prin popor; Peter a fugit de sălbăticia pădurii și a dat într-o corporație de personaje similare ca cele din zona lui de confort, doar că aveau o altă înfățișare aparent (leul și ursul)
  • Fii curajos, ca Peter, când vine vorba de a încerca lucruri noi, dar informează-te înainte

Și dacă tot am adus vorba de iepuraș, azi 30 martie 2018 a apărut filmul Peter iepurașul la cinema (da, fix iepurașul ăsta cu jachetă albastră) care este o comedie pentru întreaga familie. Să fie veselie!

Articol realizat pentru Spring Super Blog 2018.

P.S. Poate aflăm într-un articol viitor ce s-a întâmplat cu acest iepuraș care-și dorește să devină project manager și ce activități desfășoară în prezent.

 

 

 

Share: