De-amor, de-amar, de inimă albastră pentru femeile din viața noastră

”Daca te intreabă cineva
Ce-mi ești tu: femeie, soră, fată,
Să răspunzi că tu ești arma mea,
Singura mea armă-adevarată.”
Adrian Păunescu – Arma mea

Cu toții avem femei în viața noastră care ne-au marcat: fie că ne-au adus pe lume, că ne-au urât, că ne-au iubit sau că ne-au făcut să ne fie dor. Oricum ar fi, au reușit să declanșeze sentimente în noi de care poate nu nici nu știam că suntem capabili. Și indiferent dacă au fost sentimente pozitive sau constructive, tot câștigați rămânem (și tot cu ele, cu aceste femei în gând!).

De-amor

Femeia ce-o iubești, prețuiește-o – azi! Și apoi citește și mâine aceste rânduri și nu te mulțumi doar cu sentimentul – spune-i că o prețuiești. Și apoi arată-i. Fă asta des, cât de des poți și așa cum știi tu cel mai bine (sau cum te îndeamnă creativitatea).

Că-i soție, mamă, bunică, soră, prietenă, arată-i respectul tău! Și nu, n-ai nevoie de o mulțime de bani pentru a-i scrie cu creionul pe o foaie că e frumoasă, sau pentru a-i lăsa un bilet pe frigider în care o rogi să aibă grijă de ea. Nici florile nu-s scumpe dacă alegi să i le culegi chiar tu. Nici când o ajuți cu treburile casei nu costă nimic – în afară de timp petrecut împreună, care crede-mă că va fi răsplătit cu multă iubire.

De-amar

La fel cum sunt femei pe care le iubești, sigur sunt și femei care poate ți-au lăsat un gust amar; omul din prietena, iubita, femeia de lângă tine a avut o slăbiciune care te-a rănit. Și sunt la fel de sigură că ai învățat ceva din experiența respectivă și că azi ești o persoană diferită pentru ai spus după o întâmplare cauzată de o femeie că ”Eu niciodată nu am să (mai) …. ” și n-ai mai.

Așa că prețuiește și femeia aceasta pentru ce ai învățat datorită ei și pentru cine ești azi. Vrei nu vrei, o parte din tu de acum există pentru că acea ea de-amar de atunci.

De inimă albastră

E tare faină vorba asta din popor ce o avem noi românii și care o folosim ca echivalent pentru tristețe sau supărare. Prin urmare, cu seninătare și cu dor, vă îndem să nu uitați nici femeile care au trecut prin viața voastră și care azi nu mai sunt.

Toate femeile din viața noastră, fie că-s de-amor, de-amar sau de inimă albastră merită respectate. Iar cele ce încă mai sunt alături de noi, merită surprinse, măcar din când în când. Putem alege să le trimitem flori la domiciliu de la o florărie cu livrare, apelând de exemplu la o florărie online cu peste ani un secol (exact, peste 100 de ani!) experință în acest domeniu.

Image may contain: flower
Image may contain: flower and plant

P.S. Am văzut pe site niște aranjamente florale extrem de frumoase. Trebuie să recunosc că m-au inspirat și mi-au dat câteva idei pentru evenimentul din septembrie (da, la nuntă mă refer). Așa că recomand cu drag să aruncați o privire pe Interflora Romania, măcar de dragul de a admira ceva frumosș iar dacă vă vine între timp și dorința de a face un cadou frumos cuiva drag, cu atât mai bine!

Vorba lui Păunescu, să prețuim armele din viața noastră!
P.S. Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018
 
 
 
 

Share: