Unul din lucrurile care îmi plac foarte mult este să călătoresc. Poate de aceea am și o rubrică pe blog destinată călătoriilor.  Dar de ce aleg să fac asta, când costă timp, energie și bani? Hai să vedem!

How to make a vision board and chase your dreams ( step-by-step guide)

1. Perspectivă

Lumea în care trăim e imensă, complexă și diferită de la un capăt la altul. De la lux la sărăcie lucie, de la străzi cu restaurante la foamete, etc. – toate astea te fac să te gândești că se poate și mai bine, la fel cum se poate și mai rău (inevitabil comparăm cu ce avem noi acasă, nu-i așa?). Și totuși, peste tot trăiesc oameni, care se confruntă în fiecare zi cu diverse provocări – ei bine tocmai aici stă frumusețea! Călătorind putem să descoperim și alte medii, să învățăm de acolo și de ce nu, să aducem ce-i bun și folositor și să implementăm și la noi. Sau să întindem o mână de ajutor acolo unde e nevoie.

2. Educație

 

Călătorind învățăm experiemntând – cultură, istorie, geografie, religie, viață politică, etc. Este acel tip de educație 360, iar cunoștințele astfel dobândite nu-ți vor putea fi luate niciodată de nimeni!

3. Provocare

Atunci când călătorești nicio zi nu seamănă cu alta și inevitabil ajungi să faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut, să înfrunți situații ăe care nu le-ai mai înfruntat. Profită de asta și te vei descoperi cu fiecare călătorie.

4. Povești

 

Cu toții suntem povești, ne place să spunem povești, iubim poveștile. Ei bine, călătoriile sunt subiecte interesante pentru poveștile noastre. Un om care călătorește nu rămâne în pană de idei la capitolul subiecte de discuții când conversează cu cineva.

5. Relații

 

Călătoriile aduc oamenii împreună. Cei pe care în întâlnim de-a lungul aventurilor noastre sunt de cele mai multe ori persoane deschise, cu care ajungem să păstrăm legătura. Ei bine, aceste relații sunt de neprețuit și indiferent dacă păstăm o legătură strânsă sau nu, ne vom aminti mereu cu drag de ei.

6. Relaxare

Chiar dacă uneori ajungem să fim obosiți fizic de-a lungul călătoriei, mintea și sufletul nostru vor fi în formă maximă. Relaxarea poate să vină din multe locuri, iar călătoriile sunt o opțiune fascinantă!

Pe lângă toate cele de mai sus, îmi place să mă înconjor de oameni care au aceeași pasiune de a călători – ca să mă țină mereu în priză cu locuri noi și destinații pe care aș putea să le explorez. Una din aceste persoane este Cristi – are un blog frumos de travel pe care vi-l recomand cu drag: Colecționarul de orașe!

La cât mai multe călătorii frumoase,
M.

Share: