Invitație – hai să purtăm măști!

Că fiecare vrea să creeze o părere generală idilică despre propria persoană nu-i ceva nou – sau dacă e, ține bine minte lecția!

La drept vorbind, cu toții purtăm măști, prieteni sau străini, bogați sau săraci, bărbați sau femei, tineri sau oameni grei de anii ce-i cară în spate. Însă cum ar fi dacă la finalul unei zile am purta cu toții una și aceeași mască? Una a culorilor …

Hindușii au un festival numit Holi ce-l sărbătoresc de sute de ani la începutul fiecărei primăveri – celebrează culorile, dragostea și triumfului binelui asupra răului. La finalul unei zile în care fiecare aruncă în fiecare cu prafuri colorate, se dorește punerea unui punct imens la tot ceea ce înseamnă conflicte. După o astfel de experiență, în care se uită și se iartă, după tot ceea ce înseamnă Holi ca și concept, se privește spre zile mai senine, iar oamenii poartă toți aceeași mască – una a culorilor!

Dacă ți-am stârnit interesul și ți-am deschis apetitul pentru o astfel de experiență, vestea bună-i că Holi a ajuns și în România sub diferite forme. Clujul dă startul în 28 iunie – mai multe detalii găsești aici. Ne vedem la parada culorilor!

holi Cluj-Napoca 2014

Share: