GB vine de la gigabytes și este o unitate de măsură care se folosește când vine vorba de calculatoare, tehnologia informației și așa mai departe. Mai nou, bineînțeles, ne-am decis că ar fi oportun să măsurăm și dragostea în același mod. Numărul de link-uri și comentarii din cadrul rețelelor de socializare este un început, însă dragostea crește exponențial odată cu alte numere, spre exemplu: mesaje private, emoticonuri folosite, fotografii postate, minute petrecute în (video)chaturi sau orice altă modalitate care se contorizează în GB. Așa știm sigur la sfârșitul unei zile cât s-a gândit la noi și cât ne iubește persoana de la celălalt capăt al telefonului/ tabletei/ laptopului, că doar nu-i ca și cum ar putea face același lucru cu mai multe persoane în același timp.

În schimb, dacă e să petreci timp fizic cu omul cu care ai o întreagă istorie în spate cuantificată în mulți, mulți giga, lucrurile iau o altă întorsătură. N-are cum să-ți dea like – trebuie să-ți spună în cuvinte și uitându-se (doar) la tine că te place.  Nu poate scrie și apoi șterge de câte ori dorește ce are în minte, căci trebuie să spună o dată și bine ce are în minte și pe suflet. Nu poate să pună pe un ecran un emoticon care-și deschide larg brațele, ci trebuie să îmbrățișeze pe bune – la fel e și cu celelalte emoții căci nu mai e loc de insinuat și interpretat, ci doar de arătat pe bune. Realitatea nu are photoshop și nici de alt program care poate distorsiona o imagine, ci doar niște forțe incredibile care se numesc dragoste și acceptare.

Așa că pe viitor poate măsurăm și noi dragostea, atât cât ne permitem, în timp petrecut alături cei dragi, iar nu în giga!

lion hiding its face

Share: