Cursuri gratuite în Europa

pentru studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca

Organizația Internațională BEST (Board of European Students of Technology), oferă în fiecare sezon șansa ca studenții universităților tehnice să participe la cursuri în străinătate.

Și în această toamnă, respectiv între 29 august și 4 noiembrie, studenții clujeni pot alege unul din cele 16 cursuri organizate în 11 țări europene (Austria, Bulgaria, Grecia, Italia, Letonia, Norvegia, Polonia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina). Temele abordate sunt diverse; printre acestea se numără: inteligența artificială, dezvoltarea software-ului industrial, nanotehnologia și altele, majoritatea fiind la un nivel de bază.

Toate cursurile se desfășoară în limba engleză și durează între una și două săptămâni. Acestea, precum și cazarea, masa și activitățile din timpul liber sunt gratuite, singurele costuri care trebuie suportate de studenți fiind cele de transport.

Cursurile oferă studenților șansa de a învăța, a-și face prieteni, a călători și a se distra.  Pentru a putea beneficia de ele, tinerii trebuie sa trimită până în data de 27 mai o scrisoare de motivație, utilizându-se de adresa best.eu.org/courses, urmând ca ulterior să fie anunțați de organizatori dacă au fost acceptați.

În urma participării la aceste cursuri, studenții clujeni care au beneficiat deja de ele au dat un feedback pozitiv. Aceștia susțin că, pe lângă cunoștințele academice dobândite, au legat prietenii, schimbul cultural fiind evident un mare plus.

BEST este o organizație internațională a universităților tehnice din Europa, care în prezent are 93 de grupuri în 32 de țări.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca e reprezentată în cadrul organizației internaționale de grupul local BEST Cluj-Napoca, înființat în anul 1995. Acesta sprijină studenții în ceea ce privește educația complementară precum și găsirea unui loc de muncă și dezvoltarea carierei, datorită târgurilor de job-uri organizate.

Mai multe detalii despre cursurile din această toamnă puteți găsi pe courses.bestcj.ro.

Foto: Laura Muresan

Foto: Laura Mureșan

Share: