Am promis într-un articol recent că am să revin pe blog cu alte detalii despre planificare nunții. Subiectul de azi este: (sunet de tobe) rochia de mireasă!

Pentru că mă aflu în situația de a face această alegere acum, mai jos gâsești câteva sugestii legate de cum poți alege rochia perfectă (pentru tine!).

Tipuri –  rochii de mireasă

Grosso modo, există trei tipuri de rochii de mirese la care se face referire de obicei: prințesă, A line și sirenă, iar de aici sunt numeroase modele derivate. Mai jos sunt câteva exemple care sper să te ajute.

Image result for princess vs a line vs mermaid wedding dress

Fie că știi cum vrei să arate rochia ta sau nu (personal fac parte din a doua categorie), îți recomand să mergi la saloane și să încerci mai multe modele (în special modele pe care nu le-ai alege în mod normal). De ce spun asta? Pentru că s-ar putea să elimini niște modele care îți vin bine, fără să știi.

Lungă, midi, scurtă; cu trenă sau fără, cu voal lung/scurt … exită o mulțime de posibilități și partea cea mai faină e poți să le experiemntezi pe toate ca să vezi ce ți se potrivește!

Partea cu probatul

În funcție de salon, s-ar putea să fie nevoie să îți faci programare cu câteva zile/săptămâni înainte pentru a proba rochii. Vezi ce saloane te atrag, sună să vezi ce program au și fă-ți o programare.

Mergi la salon cu cine vrei, cu o persoană în care ai încredere și care știi că nu te va influența – reține un lucru: e rochia ta și prin urmare și alegerea ei trebuie să fie tot a ta!

Și dacă tot veni vorba de influențare, ideal ar fi ca nici personalul din salon să nu te influențeze (dar asta nu îți poate garanta nimeni) – așa că fii pregătită să reziști multiplelor complimente care le vei primi. Bineînțeles că fiecare rochie are frumusețea ei, dar va fi doar una care ți se va părea cu adevărat specială – și vei ști singură care e aceasta.

wedding gowns

Comandatul/ajustatul rochiei

În funcție de modul în care alegi să-ți procuri rochia de mireasă (croitorie, salon pe bază de comandă, salon de închiriat), ia în calcul timpul necesar pentru a-ți fi livrată rochia (poate dura între un an și câteva săptămâni). Totuși, nu e motiv de panică – sunt o mulțime de posibilități și crde-mă – rochia ta e undeva acolo și te așteaptă.

În încheiere as vrea să subliniez că cel mai important lucru e ca rochia de mireasă să fie perfectă pentru tine (cu accent pe ultimele două cuvinte). Ai încredere că o vei găsi și tot universul se va alinia în direcția asta.

Și dacă îți cauți și tu acum o rochie, haide la WeddFest în Cluj-Napoca (16-18 februarie, Sala Policalentă) – e cel mai mare târg de nunți din Transivania și sunt convinsă că te va ajuta să fii mai aproape de rochia perfectă pentru tine.

Share: