Viață via VIA – aplicație – comunitate pentru tinerii care luptă cu cancerul
Viața merită sărbătorită în fiecare zi. Și poate sunt momentele în care simțim cum ni se scurge printre degete când conștientizăm și mai mult asta. Azi e despre viață. Despre VIA. Despre luptă ce o ducem în fiecare zi pentru viață, în diverse forme. Despre noi și cei din jurul nostru.
Povestea asta n-am mai spus-o într-un mod public. Dar e momentul să o scot la lumină. Am fost internată prima dată în vacanța de vară, după ce terminasem clasa a 8-a. În Septembrie. În ultima săptămână a vacanței de vară. Am venit la Cluj pentru niște investigații (locuiam în Satu Mare pe atunci) și mi s-a spus că trebuie să rămân sub observație. Putea rămâne cu mine un însoțitor, dar nu mă puteam întoarce acasă. Șoc și groază. Repet, ultima săptămână a vacanței de vară înainte de începere liceului.
Medici mulți. Asistenți și asistente. Rezidenți. Vizite. Branule. Perfuzii. O colegă de salon. Mama care a rămas cu mine. Investigații. Nu prea am părăsit salonul în primele zile, din pricina tratamentului. A venit ziua de joi – medicul n-a pomenit nimic de mers acasă. A venit vineri. Din nou, nicio veste. Așteptam vizita cu nerăbdare. A venit și s-a dus. În urma ei a rămas adolescenta dezamăgită știind că avea să-și rateze prima zi din de liceu.
Un weekend în spital
Să setez așteptările din capul locului. Weekendurile în spital nu-s ca toate celelalte zile. Personalul e mai puțin. Liniștea-i mai mare și mai apăsătoare. Cum m-am mai înzdrevenit, am luat la pas holurile spitalului. La etajul 5 de la pediatrie era secția de oncologie. Am vrut să merg până acolo; am făcut asta și mi s-a schimbat total percepția despre tot ce știam până atunci despre boli, dureri, spitale și tratamente.
Erau acolo copii/adolescenți care locuiau de luni de zile în spital. La propriu. Urmau tratamente chinuitoare; chimioterapie, radioterapie, etc. Au pierdut părți din ei (la propriu sau la figurat) în aceste lupte. Și totuși aveau în ochi seninătatea, dorința și pofta de viață a unui războinic. În ciuda aparențelor, mai presus de orice, aveau viață în ei și dorința de a trăi.
VIA – te conectează cu alți tineri peste 18 ani care știu ce înseamnă experiența cancerului.
Copiii și adolescenții aceia au crescut. Acum sunt oameni în toată firea. Sunt luptători, cu bătălii pierdute și câștigate. Pentru ei, a fost creată o aplicație care să-i facă să conștientizeze că nu sunt singuri. Că nu sunt departe unii de alții. VIA e despre viață, despre unitate și despre putere. Indiferent dacă ai avut sau ai această boală, descarcă-ți aplicația. Aplicația e gratuită, disponibilă în Google Play si AppStore, și te alături unei comunități care fie are nevoie de susținerea ta, fie te poate ajuta.
În încheiere, aș dori să mai subliniez un singur lucru. Vorbim despre probleme cu care ne confruntăm, ne întărim și ajungem să le depășim mai ușor. VIA este un mediu virtual securizat, care te ajută în tot acest proces. Curaj, viața e în fiecare din noi și putem să ne bucurăm plenar de ea, doborând barierele împrejurărilor. Hats of Little People pentru inițiativă!
P.S. Uitându-mă în urmă, deși m-am simțit nedreptățită că mi s-a luat prima zi de liceu, apreciez nespus lecția primită despre viață!
[…] Mădălina:https://lifestyledepoveste.ro/2018/07/25/viata-via-via-aplicatie-comunitate-pentru-tinerii-care-lupta-cu… […]