Fie ca am dat Bacalaureatul acum sau în urmă cu un an, doi, tot dezinteresați ne numim; că am învățat sau nu, tot că ne bazăm pe copiat ni se aruncă în față; că l-am luat sau nu, oricum se arată cu degetul spre noi ca spre cea mai infectă pătură socială a acestei țări.

Dar până aici! Suntem individualități, nu doar numere din sondajele voastre! Suntem copiii voștri, cei pe care voi i-ați crescut și format și în care tot voi aruncați acum cu noroi. Și nu este acesta cel mai trist paradox din câte există?

E plină ochi media de articole și reportaje legate de rezultatele devastatoare de la bacalaureat; se vorbește despre mai mult de jumătate dintre elevi care nu au promovat acest examen, dar de ce nu-i scoateți în față pe cei care l-au luat cu brio? De ce suntem catalogați în fața întregii țări ca fiind o generație ratată când printre noi există mii care sunt motiv de mândrie pentru ea! Și așa ne este greu să câștigăm încrederea voastră și a părinților noștri; credeți că ceea ce faceți ne ajută? Credeți că faceți ceva bun pentru țara noastră dacă pătați o generație întreagă și îi știrbiți încrederea și elanul cu mocirla în care o aruncați? Dacă voi nu găsiți un răspuns la aceste întrebări, vi-l dă tot o persoană a acestei generații prigonite: nu ne faceți niciun bine!

Noi suntem viitorul! Noi, cei care au venit și vin după noi. Haideți să ne ridicăm cu toții și să facem o revoltă bazată pe dragoste, respect și intelect; haideți să fim ca niște păsări Phoenix care din propria cenușă, căci în asta ne-am transformat după ce am fost arși de cei din jur, se regenerează în ceva mai frumos. Haideți să citim mai mult, să călătorim mai des, să învățăm și să acumulăm experiență, dar să ne întoarcem și să aducem ce e bun în această țară. Hai să lăsăm binele să iasă la suprafață, să demonstrăm tuturor că suntem mai buni decât cei care ne judecă, hai să oferim dragoste și înțelegere ca să vindecăm rănile acestei națiuni și să fim în fiecare zi mai buni decât am fost ieri!

P.S. Poate ca aceste rânduri sunt doar un urlet mut, dar e modul meu de a spune că exist și că nu sunt indiferentă la ceea ce se întâmplă!

Share: