Tehnologie – înconjurați de ea zi de zi

Când am ajuns aici am simțit că m-am teleportat în viitor. Vorbesc despre Dubai. Însă adevăru-i că este un prezent cât se poate de real, în care locuiesc peste 10 milioane de oameni. Majoritatea bine ancorați în realitate și dependenți de tehnologie. Iar până la urmă de ce n-ar fi, când tehnologia simplifică atât de mult viața?

Azi am pornit spre piața de pește din vechea parte a orașului (Waterfront Market din Deira). Am ajuns după o oră și jumătate de mers pe jos, cu trenul/metroul și cum un autobus. Da, trenul/metroul care nu are șofer și care funcționează automat. Și da, stațiile acelea inteligente.
Bineînțeles că telefonul și GPSul ne-au fost prieteni de nădejde în această călătorie – mai ales când ne-am dat seama că hărțile salvate ne duceau prin niște zone în care stațiile erau desființate din cauza șantierelor. Our phones saved the day!

Mici plăceri nevinovate!

Și povestea gadgeturilor abia acum începe! Adevăru-i că în orice călătorie luăm cu noi o mulțime de dispozitive care ne ajută sau care sunt micile noastre plăceri nevinovate. Desigur că mă refer tot la tehnologie!
Iată lista noastră de dipozitive pe care le luăm în bagaj:

  • Telefon (pentru situațiile descrise mai sus)
  • Laptop (pentru zile în care îmi doresc să împărtășesc gânduri cu voi)
  • Căști (wireless mai nou pentru că le putem conecta la orice dispozitiv)
  • Baterie externă (o folosim când suntem în pană de curent – la propriu)
  • GoPro și câteva accesorii pentru acesta
  • Kindle (pentru a lua parte din bliblioteca de acasă cu mine)
  • Încărcătoare pentru toate cele de mai sus

But wait, there’s more – tehnologie în viața de zi cu zi

Adevăru-i că aceasta e doar o parte din tehnologia pe care o folosim zilnic. Acasă adaug la cele de mai sus câteva câteva elemente din zona accesorii laptop: un monitor, mouse, tastatură și un hub micro USB. (Da, știu – nimic din zona de gaming, însă îmi place să-mi petrec mai mult timpul citind).

tehnologie

În bucătărie mă folosesc zilnic de o mulțime de aparate istețe și am ales inclusiv să instalăm un termostat smart pe care să-l putem controla cu o aplicație. Da, putem să setăm temperatură din casă de pe telefon și mi-e greu acum să-mi închipui o viață în care nu se întâmplă așa. Deja visez cum aterizez în Cluj și mă asigur că e cald în casă (nu la fel de cald ca-n Dubai, bineînțeles!).

Acum e rândul tău – sunt curioasă să-mi spui cum arată tehnologia la tine acasă?

Articol scris pentru SuperBlog. Fotografia e preluată de pe blogul Spacer.ro.

Share: