7 gadgeturi de nelipsit într-o călătorie

Tehnologia ne-a luat pe sus și s-a dezvoltat amețitor în ultimii ani. Iar trendul nu numai că este ascendent, ci exponențial chiar (oh, the geek in me has been awoken!). Situația aceasta nu-i bună sau rea, ci este pur și simplu. Ca multe alte aspecte ale vieții, depinde mult cum alegem să folosim tehnologia și seturile de gadgeturi care apar de la un an la altul. Vestea bună? Aproape orice putem folosi în avantajul nostru!

Și pentru că sunt fan călătorii, am ales să vă povestesc în articolul de azi despre câteva gadgeturi care pot face diferența atunci când sunteți pe drum.
Da, știu, în momentul de față călătoriile sunt puțin dificile, însă cred în puterea terapeutică a viselor transformate în planuri – cumva se aliniază planetele și planurile devin realitate – în timp. În plus, n-are cum să strice un kit de gadgeturi pentru călătorii, nu-i așa? Worst case, îl folosești indoor sau pe balcon o perioadă! 🙂 Oricum se aplică ce zicea Mr. Gates. ⬇


Schimbăm lumea cu tehnologia! – Bill Gates


Gadgeturi must have pentru o călătorie

În 2019 am fost în 12 țări și de fiecare dată am avut tehnologia de partea noastră. Că a fost vorba de telefon pe care-l foloseam pentru a stoca informații legate de cazare, trasee, bilete la obiective și pentru a face poze sau că a fost laptopul de pe care vă scriam povești din aventurile noastre, dispozitivele digitale și gadgeturile asociate cu ele n-au lipsit.

Ca să mă asigur că vorbim aceeași limbă – un gadget e un termen generic folosit pentru aparatele sau dispozitivele mici. Poți să le vezi ca niște accesorii care-s menite să ne facă viața mai ușoară.
Acuma-i acu – vine lista cu gadgeturi necesare într-o călătorie.

1. Rucsac

Bine, bine – nu te-ai așteptat la asta. Dar dacă vrei un loc sigur pentru laptop, care să fie rezistent la eventualele șocuri și care de ce nu, să aibă și un cablu USB încorporat, ca să-l poți folosi ca loc unde să-ți ții bateria externă când încarci telefonul, atunci putem să numim rucsacul gadget, corect?

two books on wood plank
Sursa: unsplash.com

2. Baterie externă

Dacă și tu ești ca mine și faci 10 fotografii (bine, țșpe ce-i drept) în același loc, pe care apoi le postezi pe rețelele de socializare, atunci bateria telefonului tău are nevoie de resuscitare din când în când. O baterie externă e super utilă! Ai grijă să fie una suficient de mare ca și capacitate să-ți poți încărca cel puțin de două ori telefonul cu ea (ca să fie cu adevărat utilă).
Și ține minte: nu folosi bateria externă în avion (multe companii aeriene au această politică, so why risk it?).

3. E-reader

Da, iau și laptopul și un e-reader după mine. Cel din urmă mă face să mă simt ca și cum aș avea o întreagă bibliotecă într-un spațiu mic, mic, mic. Și chiar profit când vine vorba de citit în perioada călătoriilor.

person holding iPad beside SLR camera
Sursa: unsplash.com

4. Trepied/ Selfie stick

Mai ales atunci când călătorim cu mașina și spațiul ne permite, pun cu noi trepiedul. Îl folosim pentru telefon și ne facem fotografii împreună. Da, poate să pară ciudat din exterior, însă te obișnuiești cu timpul și la final rămâi cu amintirile imortalizate.

5. Suport auto pentru telefon

Dacă știi că vei închiria o mașină la destinație, e super util să ai un astfel de suport. Hărțile îți vor fi la îndemână, iar șofatul va deveni ceva mai confortabil în noua zonă.
Bine, un copilot nu strică, mai atunci când mergi pentru prima dată într-o țară unde se conduce de regulă pe sens opus.

6. Ștecher de călătorie

Când am ajuns pentru prima dată în Anglia mi-am dat seama că nu toate prizele sunt la fel. Am mai crescut și eu puțin, m-am mai documentat, a evoluat și tehnologia și iată-ne cu o soluție. Când vine vorba de gadgeturi de călătorit, un ștecher multifuncțional, potrivit pentru toate tipurile de prize, care are și port USB, e fix ceea ce ai nevoie.

7. Boxă portabilă

Dacă ești o persoană petrecăreață și vrei să faci o mini petrecere pe plaja pe care plănuiești să ajungi, atunci o boxă portabilă îți va veni în ajutor. În lista de boxe Spencer găsești una portabilă, cu bluetooth care poate funcționa timp de 5 ore. Pretty awesome, nu-i așa?

silhouette photo of four people dancing on sands near shoreline - gadgeturi - lifestyle de poveste
Sursa: unsplash.com

Tips & tricks

În loc de încheiere, mai am câteva sugestii care sper să-ți îmbunătățească fiecare călătorie.

  • Fă-ți din timp necesarul pentru călătorie. Știu că ai multe gadgeturi, însă într-un city break de 3 zile vei avea nevoie de mult mai puține lucruri față de o călătorie de 2-3 săptămâni în Asia.
  • Pune-ți gadgeturile în rucsac (adică ia-le cu tine în avion/ tren/ autocar). Nu uita să scoți la controlul de securitate echipamentele ce au baterii (la acest capitol intră și un e-book reader).
  • Dacă îți lipsește ceva din lista de gadgeturi, achiziționează-le din timp. Soluția pe care o cauți e posibil să fie la Spacer – IT comes home.

Dragilor, să ne facem primăvara frumoasă – indoor deocamdată. Să ne facem planuri de călătorii și să le transformăm în realitate de îndată ce se stabilizează situația pe mapamond.
#staySafe și hai să folosim tehnologia să schimbăm lumea. Și ce mod mai bun de a face asta decât să începem cu lumea noastră?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020.

Share: